HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Yerli ve Milli Uçan Motosiklet

11-01-2022 13:29
Yerli ve Milli Uçan Motosiklet

Milli motosiklet yarışçısı Evren Alkan tarafından kurulan GP Kompozit, havada 30 dakika boyunca kalabilen yerli bir uçan motosiklet üretti. Türk mühendisler tarafından geliştirilen araç 2023’te piyasaya çıkacak.

Kullandığı motosiklette istediği aksesuarları bulamayınca kendi evinin salonunda motosiklet aksesuarları üretmeye başlayan milli motosiklet yarışçısı Evren Alkan, bugün alanında dünyanın en büyük 10 üreticisinden biri haline geldi. 8 kişilik tasarım ekibinin tasarladığı motosiklet aksesuvarları ve koruyucularını dünyadaki 6 distribütörü aracılığıyla 150’den fazla ülkeye ihraç eden firma, Türkiye’de de sözleşmeli toplam 300 bayisi aracılığıyla iki tekerlilerin dünyasının en başarılı markaları arasında yerini aldı. GP Kompozit’i Türkiye ve dünya gündemine taşıyan son gelişme ise İtalya’da düzenlenen motosiklet aksesuarları fuarı EICMA’ya damgasını vuran yerli uçan motosiklet prototipi oldu.

30 DAKİKA HAVADA KALACAK

Uçak endüstrisinde kullanılan karbon fiber hammaddesinden üretilen uçan motosiklet, bir yolcu dahil toplam 180 kilogram taşıma kapasitesine sahip. Şimdilik tek kişilik olarak tasarlanan ve Ocak 2022’de uçuş testlerine başlanacak olan uçan motosikletin maksimum hızı 120 km, yerden yükselme hızı ise 30 metre olarak tasarlandı. Elektrikli bataryayla çalışacak olan ‘Uçan Motosiklet’in batarya dolum süresi 4 saat. Uçan motosiklet başlangıçta havada 30 dakika seyahat süresine sahip olacak. GP Kompozit CEO’su Taner Önen, uçan motosikletin 2023 yılının ilk çeyreğinde piyasaya sunulacağını söyledi.

 

Blog6

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.