HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

BASINDA GP KOMPOZİT

25-12-2021 09:50
BASINDA GP KOMPOZİT



GP Kompozit, havada 30 dakika boyunca kalabilen yerli bir uçan motosiklet üretti. Türk mühendisler tarafından geliştirilen araç 2023'te piyasaya çıkacak.

Kullandığı motosiklette istediği aksesuarları bulamayınca kendi evinin salonunda motosiklet aksesuarları üretmeye başlayan milli motosiklet yarışcısı Evren Alkan, bugün alanında dünyanın en büyük 10 üreticisinden biri haline geldi. 8 kişilik tasarım ekibinin tasarladığı motosiklet aksesuvarları ve koruyucularını dünyadaki 6 distribütörü aracılığıyla 150'den fazla ülkeye ihraç eden firma, Türkiye'de de sözleşmeli toplam 300 bayisi aracılığıyla iki tekerlilerin dünyasının en başarılı markaları arasında yerini aldı. GP Kompozit'i Türkiye ve dünya gündemine taşıyan son gelişme ise İtalya'da düzenlenen motosiklet aksesuvarları fuarı EICMA'ya damgasını vuran yerli uçan motosiklet prototipi oldu.


 


30 DAKİKA HAVADA KALACAK

Uçak endüstrisinde kullanılan karbon fiber hammaddesinden üretilen uçan motosiklet, bir yolcu dahil toplam 180 kilogram taşıma kapasitesine sahip. Şimdilik tek kişilik olarak tasarlanan ve Ocak 2022'de uçuş testlerine başlanacak olan uçan motosikletin maksimum hızı 120 km, yerden yükselme hızı ise 30 metre olarak tasarlandı. Elektrikli bataryayla çalışacak olan 'Uçan Motosiklet'in batarya dolum süresi 4 saat. Uçan motosiklet başlangıçta havada 30 dakika seyahat süresine sahip olacak. GP Kompozit CEO'su Taner Önen, uçan motosikletin 2023 yılının ilk çeyreğinde piyasaya sunulacağını söyledi.


 


150 ülkeye ihracat yapıyor

Motosiklet kullanıcılarının ihtiyaçlarına yönelik aksesuvarları terzi usulü tasarlayarak üstün yazılım teknolojileriyle CNC ve kaliteli işçilik kullanarak üreten GP Kompozit, İstanbul Kurtköy'deki fabrikasında ayda 15 bin parça üretim yapıyor. İngiltere, İsveç, Çek Cumhuriyeti, Lübnan, İsrail ve Kanada'da distribütörlükleri olan şirket, dünyada 150 ülkeye distribütörleri ve e-ticaret yoluyla ihracat yapıyor. 5 yılda her yıl yüzde 200 büyüme başarısı gösterdiklerini anlatan Taner Önen, şunları kaydetti: "Şu anda 5 bin metrekarelik fabrikamızda 70 personelimizle ayda 15 bin parça üretiyoruz. Ama buraya sığmadığımız için yakında 20 bin metrekarelik yeni bir fabrikaya taşınacağız."

Sektör pandemide hızla büyüdü

Trafik sorunu, pandemide bireysel araç kullanımının artması, motosikletli kurye sayısının artışı ve araç fiyatlarındaki yükseliş gibi sebeplerle Türkiye'de motosiklet kullanımı her yıl artıyor. 2021'in ocak-ekim döneminde trafiğe kaydı yapılan motosiklet sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20.1 artarken bu yıl 240 bin adet satış rakamı bekleniyor.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.